At ringe i Tyrkiet


Her finder du information og Facts om at hvad du behøver at vide, når du bruger din mobil på rejsen i Tyrkiet.

Landekode for Tyrkiet

Landekoden for Tyrkiet er +90. For at ringe fra Danmark til et Tyrkisk nummer indtastes +90 foran det tyrkiske nummer. Oftest er det det tyrkiske nummer anført med et 0 foran selve numret, dette 0 skal ikke tastes. Ringes der til et dansk nummer i Tyrkiet, skal der ikke anføres tyrkisk landekode.

Brugen af egen mobil i Tyrkiet


Det kan være en dyr fornøjelse at medbringe og bruge sin egen mobiltelefon i Tyrkiet, men der findes billigere måder, hvis man ønsker at ringe fra sin mobil i Tyrkiet. Dette kan gøres ved at anskaffe sig et taletidskort Tyrkiet som kan benyttes når man rejser i Tyrkiet. 

De fleste af disse kort finder med en startpakke samt et refill kort. Startpakker som disse sælges i kiosker, mobiltelefon butikker, sider på internettet og mange andre steder. Der kan man ligeledes købe påfyldningskort.

Mobilselskaber i Tyrkiet

De største mobilselskaber i Tyrkiet er Türkcell, Vodafone og Avea. Alle disse bruger ligesom i Danmark normale sim-kort, som kan benyttes alle steder i Tyrkiet. Er ens danske telefon oprettet med udenlandstelefoni, vil telefonen normalt automatisk oprette forbindelse til en af disse udbydere. Ønsker man at købe et tyrkisk sim-kort, kan dette gøres i alle telefonbutikker. Husk dog på, at du ikke kan nås på dit danske nummer, hvis du køber et tyrkisk sim-kort i Tyrkiet.


Dansk nummer med tyrkisk sim-kort


Foretagende HolidayPhone.dk tilbyder nu en løsning, så du kan bruge dit danske nummer, men ringe billigt i Tyrkiet – fra et tyrkisk sim-kort. Praktisk!




Mobiloplader i Tyrkiet

Du kan medbringe din egen oplader, når du rejser til Tyrkiet og det er ikke nødvendigt med en adapter.

IP-telefoni og Skype

Du kan også benytte Skype eller andre voip-udbydere når du ringer fra Tyrkiet. Dette kræver dog at du har adgang til wi-fi dvs. trådløst internet. Dette tilbydes dog gratis eller mod betaling på mange hoteller og caféer. 

Facts om mobilt Internet i Tyrkiet

Fra 2010 har man i Tyrkiet kunne benytte sig af 3G, men det er ikke tilgængeligt alle steder. 3G findes dog i de større byer. Ellers kan det eksisterende GSM net bruges ved dataoverførsel.